Yoghurt brownies met noten

Gepubliceerd op 22 maart 2019 om 16:00

Omdat je nooit te vaak brownies kunt eten, bakte ik maar weer eens een bakblik vol! Dit keer gezondere brownies: in plaats van boter & eieren gebruikte ik magere yoghurt. Dat lukt ook prima. En dan kan er weer wat extra chocolade en noten doorheen, toch? :-)

Zorg er voor dat je de oven op tijd laat voorverwarmen, zodat het bakblik meteen de oven in kan zodra je klaar bent met het beslag. Het beslag gaat tijdens het bakken namelijk rijzen door de combinatie van baking soda en het zuur dat in de yoghurt zit. Dat proces begint meteen, dus je moet het beslag niet eerst nog even een uurtje laten staan op het aanrecht ;-)

Ingrediënten voor 16-20 stuks

  • 190 gram magere yoghurt
  • 0,5 theelepel vanille aroma
  • 50 gram cacaopoeder
  • 100 gram kristalsuiker
  • 70 gram bloem
  • 0,25 theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 50 gram ongezouten noten, in stukjes gehakt
  • 50 gram bakvaste chocoladestukjes


En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een vierkant bakblikje of een ovenschaal van 12 x 12 cm met bakpapier.
  2. Meng met een garde de yoghurt, vanille aroma, cacaopoeder en suiker door elkaar. 
  3. Roer de bloem, zout en baking soda door elkaar en meng dit daarna door het yoghurt mengsel.
  4. Roer 2/3 van de stukjes chocolade en 2/3 van de gehakte noten door het beslag.
  5. Giet het beslag in de bakvorm. Strooi de overgebleven stukjes chocolade en noten er over.
  6. Zet de bakvorm in de oven en bak de brownies in 30-40 minuten gaar. Laat ze daarna in de vorm afkoelen op een rooster.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.