Karamel-zeezout pindakaaskoeken

Gepubliceerd op 24 maart 2019 om 16:00

Met een pot Calvé karamel zeezout pindakaas bakte ik deze stapel zachte koeken. Net als de andere pot pindakaas met cacao nibs werd ook deze pindakaas op brood niet gegeten. Dus dan maar koekjes bakken! Lekker. :-)

Ingrediënten voor ongeveer 20 koeken

  • 90 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 110 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 210 gram Calvé pindakaas karamel zeezout
  • 85 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 155 gram kristalsuiker
  • 1 middelgroot ei
  • 1 theelepel vanille aroma

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom de bloem, baking soda en zout door elkaar.
  3. Doe in een andere kom de boter, pindakaas, basterdsuiker en kristalsuiker en mix dit met een mixer door elkaar. Mix daarna het ei en de vanille aroma er door.
  4. Voeg nu al mixend het bloemmengsel toe en mix tot je een egaal beslag hebt.
  5. Vorm met je handen deegballetjes zo groot als een golfbal en leg die op de bakplaat. Leg ze niet te dicht bij elkaar, ze lopen uit tijdens het bakken. 
  6. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 10-12 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de plaat afkoelen. Let op, de koekjes zijn nog heel zacht als ze uit de oven komen. Als ze afkoelen worden ze steviger (maar het blijven vrij zachte koekjes, ze worden niet helemaal knapperig). 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.