Honing appeltaartjes

Gepubliceerd op 28 maart 2019 om 16:00

Appeltaartjes versie 381! Ik heb intussen al zo vaak appeltaart gebakken, maar het blijft leuk om verschillende versies te proberen. In deze appeltaartjes gebruikte ik geen gewone suiker, maar alleen een klein beetje honing. Dat maakt ze net een beetje gezonder dan een gewoon stuk appeltaart! 


Het zijn trouwens ook echt andere taartjes dan een ouderwetse Hollandse appeltaart. Dit zijn gebakjes met appel. De bodem bijvoorbeeld is lekker kruimelig, een beetje zoals zandgebak. En het taartje is ook veel minder zoet. Ik had wel wat moeite om de appelpartjes mooi in de vorm te krijgen; de kleine bakvormen die ik nu gebruikte zijn daar eigenlijk wat te klein voor. In een grote springvorm wil dat veel beter, dan heb je daar meer ruimte voor! 

Ingrediënten voor 2 taartjes

Voor het deeg:

  • 125 gram bloem
  • snufje zout
  • 60 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1/2 eidooier 
  • 15 gram honing

Voor de vulling:

  • 3-4 eetlepels (suikervrije) appelmoes
  • 1 zoetzure appel, zonder klokhuis en in dunne schijfjes gesneden (met schil)
  • 35 gram walnoten, in stukjes
  • 2 theelepels honing
  • beetje poedersuiker

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee ronde bakvormpjes van 11-12 cm doorsnede in met boter of bakspray.
  2. Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar tot een deegbal. Verpak het deeg in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast. 
  3. Verdeel het deeg in tweeën en rol elk stuk met een deegroller uit tot een ronde lap die net iets groter is dan je twee ronde bakvormen. Leg de lappen deeg in de twee vormen en druk voorzichtig aan. Rol er met de deegroller overheen zodat je het overtollige deeg makkelijk van de rand kunt halen. Prik met een vorm gaatjes in de bodem van het deeg. 
  4. Zet de beide vormen in de oven en bak de bodem 10 minuten voor. Haal ze daarna uit de oven, maar zorg dat de oven op temperatuur blijft. 
  5. Verdeel de appelmoes over de beide taartbodems. Leg daarover in een mooie vorm de appelschijfjes. 
  6. Strooi de walnoten er over en verdeel daarna de honing over beide taartjes. 
  7. Zet de taartjes weer in de oven en bak ze in 30 minuten op 180 graden gaar. Laat de taartjes afkoelen en bestrooi ze met wat poedersuiker.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.