Voor mijn verjaardag kreeg ik dit jaar een slowcooker: die stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Het eerste wat ik er in maakte waren deze krieltjes met spek. Die vielen in de smaak!
Het laatste half uur kookte ik ook nog wat sperziebonen er bij in de pan. Ik gebruikte sperziebonen uit blik, maar het is natuurlijk nog lekkerder om verse sperziebonen te nemen. Die moet je dan wel meteen vanaf het begin mee koken en niet pas op het laatste moment.
Ingrediënten voor 4-5 personen
- 1 kilo krieltjes met schil
- 100 gram spekreepjes
- 4 eetlepels olijfolie
- peper
- zout
- beetje verse of gedroogde rozemarijn
En zo maak je het
- Was de krieltjes. Snijd de grote krieltjes door de helft. De schil kun je er op laten zitten.
- Doe de krieltjes in de slowcooker pan. Hussel de olijfolie en spekreepjes er door heen. Strooi er wat peper en zout en de rozemarijn over heen. Roer alles goed door elkaar.
- Laat de krieltjes in 3-4 uur gaar worden in de slowcooker op de hoge stand.
Variatietip: doe er het laatste half uur 800 gram sperziebonen uit blik of pot bij. Je kunt ook verse sperziebonen gebruiken, maar die hebben langer tijd nodig om te garen. Als je dat wilt, doe ze er dan meteen bij.
Reactie plaatsen
Reacties