Tarwebrood uit de slowcooker

Gepubliceerd op 16 oktober 2019 om 16:00

Als liefhebber van brood bakken was één van de eerste dingen die ik me afvroeg toen ik mijn slowcooker had: kun je er ook brood in bakken? Ja dus! Dit tarwebrood maakte ik in 2 uur tijd in de slowcooker.

 

Het deeg voor dit brood hoef je niet te kneden en ook niet urenlang te laten rijzen (zoals je bij veel no-knead broden moet doen). Van het mengen van het deeg tot een eetklaar brood duurde in totaal maar 2 uur. Het brood smaakt prima, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik een op traditionele manier gemaakt brood een stuk mooier vind. :-)  


Ingrediënten voor 1 brood

  • 455 gram tarwemeel
  • 2,25 theelepel droge gist
  • 1,5 theelepel zout
  • 360 ml handwarm water
  • vel bakpapier

 

En zo maak je 'm

  1. Bedek de pan van de slowcooker met een vel bakpapier. 
  2. Roer alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en maak er een mooie deegbal van. 
  3. Leg de deegbal in het bakpapier in de slowcooker.
  4. Doe de deksel op de pan en bak het brood in 1,5-2 uur gaar op stand 'high'. Check na 1,5 uur of het brood al gaar is. Ik deed dat met een kernthermometer: het brood is gaar als hij van binnen 90 graden is. 
  5. Zet het brood eventueel nog 3-5 minuten in de oven onder de grill voor een mooie korst. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.