Als liefhebber van brood bakken was één van de eerste dingen die ik me afvroeg toen ik mijn slowcooker had: kun je er ook brood in bakken? Ja dus! Dit tarwebrood maakte ik in 2 uur tijd in de slowcooker.
Het deeg voor dit brood hoef je niet te kneden en ook niet urenlang te laten rijzen (zoals je bij veel no-knead broden moet doen). Van het mengen van het deeg tot een eetklaar brood duurde in totaal maar 2 uur. Het brood smaakt prima, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik een op traditionele manier gemaakt brood een stuk mooier vind. :-)
Ingrediënten voor 1 brood
- 455 gram tarwemeel
- 2,25 theelepel droge gist
- 1,5 theelepel zout
- 360 ml handwarm water
- vel bakpapier
En zo maak je 'm
- Bedek de pan van de slowcooker met een vel bakpapier.
- Roer alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en maak er een mooie deegbal van.
- Leg de deegbal in het bakpapier in de slowcooker.
- Doe de deksel op de pan en bak het brood in 1,5-2 uur gaar op stand 'high'. Check na 1,5 uur of het brood al gaar is. Ik deed dat met een kernthermometer: het brood is gaar als hij van binnen 90 graden is.
- Zet het brood eventueel nog 3-5 minuten in de oven onder de grill voor een mooie korst.
Reactie plaatsen
Reacties