Appel-kaneel broodpudding

Gepubliceerd op 1 februari 2016 om 19:53

Broodpudding is een klassiek zoet Engels dessert. Handig om je oude brood mee op te maken! Ik maakte er eentje met appel, kaneel en rozijnen. 't Is wel een beetje een chaos op je bord, trouwens... ;-)

 

Wij hadden nog nooit een broodpudding (of bread and butter pudding) gegeten. Al maakte ik een poosje geleden wel deze lekkere broodpuddingcake. Die kon je in plakjes snijden, en dat lukt absoluut niet met een broodpudding. Dat wordt namelijk gewoon chaos als je het op je bord schept... :-) Sowieso vind ik deze broodpuddingcake niet de schoonheidsprijs verdienen. Zet dat maar eens mooi op de foto...

Maar goed, hoewel 't uiterlijk wel meetelt (als iets er niet lekker uit ziet, begin je er natuurlijk ook niet aan), gaat het uiteindelijk toch om de smaak. En hoe smaakt dit nou, dan? Wij vonden 't lekker! Het is een soort warm appeltaart-brood. Zoet, met een knapperige bovenkant en van binnen lekker zacht. Een bolletje vanille-ijs smaakt er denk ik ook prima bij...  

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.