Gehaktballen uit de oven

Gepubliceerd op 6 februari 2017 om 16:00

"Ik wil graag gehaktballen mét zónder stukjes," aldus onze Hessel (5). Wij aten dus recht-toe-recht-aan gehaktballen uit de oven. Lekker makkelijk, die branden nooit aan (tenzij je ze te lang in de oven laat staan, natuurlijk)! :-)


Vroeger maakte ik gehaktballen altijd in een koekenpan. Nou ja, dat probéérde ik in elk geval: meestal werden ze zwart van buiten en rood van binnen... Ik wilde  veel te snel en dus lukten ze eigenlijk nooit. Tot ik ze in de oven maakte: dat lukt gegarandeerd. 

Lekker met wat jus, aardappeltjes uit de oven en sla. Of maak er met een sausje Zweedse gehaktballen van.

Gehaktballenuitdeoven22-1.jpg

Ingrediënten voor 12 gehaktballen:

  • 500 gram ongekruid half-om-half gehakt (of neem gekruid gehakt, dan hoef je geen kruiden meer toe te voegen)
  • 1/2 recept gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 100 gram paneermeel

Dit kun je er ook aan toevoegen:

  • 1 gesnipperde en gefruite ui
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden


En zo maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kneed alle ingrediënten in een grote kom met je (schone) handen goed door elkaar.
  3. Maak 12 ballen van het gehakt.
  4. Leg de gehaktballen in een ovenschaal en bak ze in 15-20 minuten in de oven gaar. Maak je grotere gehaktballen, dan duurt het natuurlijk wat langer voordat ze klaar zijn.


Niet alles in één keer opgegeten? Je kunt de (afgekoelde) gehaktballen prima invriezen. De later weer ontdooide gehaktballen warm je in 10-15 minuten op in een oven op 180 graden, of zet ze 1-2 minuutjes in de magnetron. 

Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.