Onder de yoghurt-muntsaus bovenop deze paprika's zit een lekkere rijstvulling verstopt! Met ham, komijnekaas, lekker veel groente & een heel eenvoudig te maken rode currysaus.
Welke kleur paprika vinden jullie het lekkerst? Mijn man wil altijd alleen maar rode paprika's. Dus de gele, oranje en groene zijn altijd voor mij. :-) Ik vind ze gelukkig allemaal wel lekker - al vind ik de rode ook lekkerder dan de groene. Wist je trouwens dat de oranje paprika de meest zoete is (en dus niet de rode)?
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 paprika's
- 2 kleine uien, gesnipperd
- 1/2 rode peper, gesnipperd
- 2 lente-uien, in stukjes
- 1/2 gele (of groene) courgette, in stukjes
- 200 gram gekookte zilvervliesrijst (= 80 gram ongekookte rijst)
- 150 gram hamblokjes
- 2 eetlepels Jonnie Boer Thai red curry (kruidenmengsel)
- 400 ml water
- snuf zout
- 2 theelepels maïzena
- 120 gram geraspte komijnekaas (of plakken komijnekaas, in kleine stukjes gesneden)
- 150 gram dikke yoghurt, bijvoorbeeld Griekse yoghurt
- 20 verse muntblaadjes, gesnipperd
- 4 extra munttakjes om mee te garneren
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Spoel de paprika’s schoon en snijd de hoedjes er af. Verwijder de zaadjes en de witte vliesjes uit de binnenkant van de paprika's. Zet de paprika's in een ovenschaal waarin ze klem blijven staan.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Roerbak de ui en peper 2-3 minuutjes op middelhoog vuur. Voeg de lente-ui en courgette toe en bak nog een paar minuten mee. Roer daarna de rijst en hamblokjes er door heen.
- Doe de Thai red curry kruiden, het water en een snuf zout er bij. Roerbak een paar minuten tot alles goed heet is.
- Meng de maïzena met een beetje koud water. Voeg dit toe aan het rijstmengsel, zodat de saus wat indikt. Voeg zo nodig wat extra maïzena met koud water toe, als je de saus nog steeds te dun vindt.
- Vul de paprika’s in de ovenschaal met het rijstmengsel. Plaats de hoedjes erop en schuif ze 25 minuten in de oven.
- Meng ondertussen de yoghurt met de gehakte munt.
- Serveer de paprika’s met een lepeltje yoghurtsaus er op. Steek als garnering een takje munt in de saus.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties