Hoe vaak eten jullie witlof? Ik ben de enige hier thuis die 't eet, al ben ik er ook niet echt gek op. Tenzij ik ze met honing & geitenkaas maak. Dat is zó lekker! Moet je echt eens proberen, als je witlof niet lekker vindt...
Walnoten of pijnboompitjes zijn er vast ook lekker bij, dat moet ik ook maar eens proberen als ik weer witlof in huis heb. Hoe eten jullie meestal witlof? Met ham en kaas, door de salade, of op een andere manier?
Ingrediënten voor 2 personen
- 3 stronken witlof
- 50 gram honing
- 60 gram zachte geitenkaas
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de witlof in de lengte doormidden en haal eventueel de bittere kern er uit.
- Kook de gehalveerde witlof 3 minuten voor. Giet daarna af. Leg de voorgekookte witlof in een ovenschaal.
- Sprenkel de honing over de witlof en kruimel daarna de geitenkaas er overheen.
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak de schotel in 25-30 minuten gaar.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties